::ISLAMPP.COM::     دانلود کل سایت بصورت آفلاین! کلیک کنید     ::ISLAMPP.COM::     @ توجه توجه @ به سؤالات تکراری پاسخ داده نخواهد شد، پس لطفا قبل از ارسال سوال، در سایت جستجو کنید@

 اخبار جديد

صفحه أصلى

فتاواى متن

فتاواى صوتى

فتاواى تصويرى

گروهبندى فتاوى

كتابخانه فتاوى

جديدترين فتاوى

دانلود کتاب

اصول و تعبير خواب

فرستادن سؤال

جستجو در سايت

پيشنهادات و انتقادات

ارتباط با ما

درباره ما

آمار سايت

7312783 تعداد بازديد سايت

29705 تعداد كل فتاوى

9091 تعداد فتاواى متن

11381 تعداد فتاواى صوتى

9233 تعداد فتاواى تصويرى

170146356 تعداد كل فتاواى خوانده وشنيده شده

120240 تعداد كل فتاواى ارسال شده

 

نمايش فتاوى

 

فتاوى -->> -->>  فتواى انتخاب شده

حکم به دست کردن انگشتر آهنی برای مردان
شماره فتوى 8952

تعداد بازديد 6009

فرستادن به دوست 

 چاپ كردن

تاريخ اضافه 2014-01-17

 

از علماء هیئت دائمی افتاء سوال شد : شنیدم که به دست کردن انگشتری آهن بر مردان حرام است، لطفا این مسأله را با ذکر دلیل توضیح دهید.


الحمدلله،

«از عبدالله بن بریده از پدرش رضی الله عنه روایت شده : مردی نزد پیامبر صلی الله علیه وسلم آمد که انگشتری از جنس طلا در دست داشت، پیامبر صلی الله علیه وسلم به وی فرمود : «مَا لِی أَجِدُ مِنْکَ رِیحَ الْأَصْنَامِ» آنچه از تو می آید بوی بت ها (معبودان فلزی) است. آن مرد انگشتر را از دستش بیرون آورد، سپس روز دیگری آمد که این بار انگشتری از جنس آهن به دست داشت، پیامبر صلی الله علیه وسلم به وی فرمود : « مَا لِی أَرَی عَلَیْکَ حِلْیَةَ أَهْلِ النَّارِ » آنچه بر تو می بینم زیور اهل دوزخ است. مرد انگشتر آهنی را از دستش بیرون آورد، و گفت : ای رسول خدا ! از چه جنسی برای انگشتر استفاده کنم؟ فرمود : « اتَّخِذْهُ مِنْ وَرِقٍ وَلَا تُتِمَّهُ مِثْقَالًا». یعنی : از جنس نقره انتخاب کن ولی بیشتر از یک مثقال نباشد (یعنی اندازه آن بزرگ نباشد). به روایت ابوداود و ترمذی و نسائی، ترمذی گفته : این حدیث غریب است.

و از ایاس بن حارث بن معیقیب از جدش روایت شده که گفت : « کَانَ خَاتَمُ النَّبِیِّ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ مِنْ حَدِیدٍ مَلْوِیٌّ عَلَیْهِ فِضَّةٌ». یعنی : «انگشتر پیامبر صلی الله علیه وسلم از آهن بود. و گاهی اوقات آنرا در دست می کرد». و معیقب امانتدار انگشتری پیامبر صلی الله علیه وسلم بود. به روایت ابوداود و نسائی .

و در صحیحین از سهل بن سعد انصاری رضی الله عنه روایت است : پیامبر صلی الله علیه وسلم به خواستگار زنی که خود را به ایشان بخشیده بود، فرمود : «اذْهَبْ فَالْتَمِسْ وَلَوْ خَاتَمًا مِنْ حَدِیدٍ» برو و چیزی پیدا کن اگرچه انگشتری از آهن باشد. و این حدیث دلالت می کنند که به دست کردن انگشتری آهن جایز است، چنانکه حدیث معیقیب هم بر این امر دلالت دارد، اما حدیث بریده که در ابتداء ذکر کردیم در سند آن ضعفی وجود دارد (و لذا قابل استناد نیست)، بنابراین روش می شود که (رأی) راجح بر عدم کراهیت پوشیدن انگشتر آهنی است، ولی انگشتری نقره ای بهتر است، زیرا انگشتر پیامبر صلی الله علیه وسلم از جنس نقره بود، چنانکه در صحیح ثابت شده است».

وبالله التوفیق ، وصلی الله علی نبینا محمد وآله وصحبه وسلم.

"فتاوی اللجنة الدائمة للبحوث العلمیة والإفتاء" (24/64) .

شیخ عبد العزیز بن عبد الله بن باز ... شیخ عبد الرزاق عفیفی ... شیخ عبد الله بن غدیان .

 

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

 

IslamPP.Com